Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по венециански

Спагети по венециански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Спагети по венециански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Ще разберете, че сте в най-романтичния град на света по аромата на тези спагети по венециански"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 гр.
  • риба - мерлуза 400 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - червена 1 бр.
  • домати - 450 гр. от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете рибата, отцедете и накъсайте на парченца. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в тиган с 5 лъжици олио, прибавете лютата чушка, едро нарязана и доматите смачкани с вилица. След като поври 5 - 6 мин. прибавете рибата. Оставете соса да ври още около 20 мин. на много слаб огън, като подправите със сол и малко черен пипер.

Сварете междувременно спагетите в подсолена вода, изцедете ги и изсипете в супник, поръсете ги с 2 лъжици от водата, в която са се варили и бъркайте, докато не я поемат всичката.

Добавете соса с риба и разбъркайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: