Тилапия с доматен сос и зеленчуци в крок пот

AMATbOP#235475AMATbOP#235475Новак655
06/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • риба тилапия - 4 охладени филета
  • бульон - 1 кубче зеленчуков или рибен
  • доматено пюре - 3 супени лъжици
  • зехтин - 2 супени лъжици
  • домати - 2 средни
  • чушки - 1 средна зелена
  • люти чушки - 1 малка
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 чаена лъжица
  • черен пипер - 1 чаена лъжица
  • пресни подправки - 1 щипка (мента)
  • лимони - 1 брой
  • соев сос - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крок потът се активира на бавен режим за 4 часа и половина.

1. Филетата тилапия се измиват и омазняват със зехтин за готвене, поръсват се със сол и пипер и се нареждат на дъното на крок пота.

2. Всички зеленчуци се нарязват на ситно и се изсипват и разбъркват отгоре върху филетата.

3. Прави се сос от 1/2 чаша вода (може и вино), 1/2 чаша бульон и 3 лъжици доматено пюре и супена лъжица соев сос.

Накрая се сервира с прясно изстискан сос от лимон и щипка пресни билки по избор, аз си я гарнирах с листа мента.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар