Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Попска яхния в крок пот

Попска яхния в крок пот

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Попска яхния в крок пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Хлебчето е задължително за тази яхнийка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г
  • лук - 1 купа, дребни глави
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 150 мл
  • доматена паста - 1 к.ч. или пасирани домати
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зрънца
  • олио - 4 с.л.
  • пилешки бульон - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребните главички лук (балучки) и целите скилидки чесън се почистват и слагат на дъното на керамичния съд за бавно готвене. Отгоре се нарежда нарязаното на порции пилешко месо. В съда се наливат бяло вино и доматената паста.

Върху продуктите за попската яхния се поръсват червен, черен пипер, брашно и сол на вкус. Добавят се дафиновите листи и целите зрънцата бахар.

Наливат се олиото и пилешкият бульон. Тенджерата се похлупва и слага на 2 степен на уреда. Ястието с пилешко и лук се готви, без да се маха капакът около три часа, или докато месото започне само да се отделя от пилешките кости.

Готовата попска яхния в крок пот се сервира поръсена с пресен магданоз и хлебчета с поръска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: