Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Пилешка супа»Пилешка супа в крок-пот

Пилешка супа в крок-пот

Пилешка супа в крок-пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
255 мин.
Порции
6
"Пилешка супа за душата! Експлозия от цветове и вкусове за един наистина вкусен обяд"

Необходими Продукти

  • пилешки набор за супа - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • магданоз - пресен
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо за супа се слага в тенджера и се вари, докато се образува пяна.

Водата се изхвърля, а месото се прехвърля в керамичния съд на крок-пота.

Към него се прибавят нарязаните на дребно лук, морков, чушка и картофи на парчета.

Налива се топла вода, добавя се малко олио, сол на вкус и една цяла люта чушка по желание.

Уредът се включва на втора степен за четири часа.

Половин час преди да изтече времето за готвене, се добавят фидето и предварително настърган един домат.

Когато супата с пиле е готова, се поръсва с прясно смлян черен пипер и нарязан на дребно пресен магданоз.

Оставя се да изстине малко и пилешка супа в крок-пот се застройва с разбито в кисело мляко яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На 2ра степен за 4 часа е много.
Ползвах нарязано филе.
По-скоро 2ра степен ч.
18.06.2023 18:28
1