Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Зеленчуков гювеч в крок пот

Зеленчуков гювеч в крок пот

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Зеленчуков гювеч в крок пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
24/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5
"Зеленчуков гювеч в крок пот събира цялото семейство около трапезата."

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр, червена
  • чушки - 5 - 6 бр. чорбаджийски
  • моркови - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. лилави
  • тиквички - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • микс средиземноморски подправки - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Почистеният лук се нарязва на полумесеци, двата вида моркови - на кръгчета, чушките - на парченца, тиквичката - на кубчета.

Всички зеленчуци се слагат в керамичният съд на крок пота.

Прибавят се настърган един домат, червен пипер, брашно, сол на вкус, два дафинови листа, олио и супена лъжица микс от средиземноморски подправки. Всички продукти за гювеча се объркват добре.

Налива се вода до средата на зеленчуците. Слага се капакът и уредът за готвене се включва на втора степен за 3 часа и половина. При сервиране гювечът се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Зеленчуците, приготвени по този начин, запазват полезните си вещества, които обикновено се разграждат при висока температура, остават цели, без да се разваряват.

Зеленчуков гювеч в крок пот е богато на вкусове и полезни вещества постно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: