Печена тиква с локум, плодове и стафиди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227167
07/09/2019
"Сладко, сладко да похапнем, че бива ли да не опитате от този любим десерт "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквата. Отрежете капаче в горния край. С лъжица почистете семките. Ако желаете, може да намажете тиквата отвътре с мед.

Накиснете плодовете за час в хладка вода с 2-3 с.л. ром или коняк за да омекнат и се ароматизират. Нарежете ги на парчета.

Почистете орехите. Напълнете тиквата, като редите плодове, орехи и парчета локум.

Поставете тиквата в тавичка с малко вода. Захлупете я с отрязаното капаче. Изпечете тиквата на 190 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор до омекването й!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар