Начин на приготвяне
Вадим предварително яйцата на стайна температура. Ползваме две големи яйца.
В купа слагаме яйцата и бялата захар. Добавяме 2 с.л. от кафявата захар и разбиваме с миксера. После на тънка струйка добавяме и олиото и отново разбиваме.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера с цедка и ги прибавяме при кашата и разбиваме до гладка еднородна смес.
Получава се гъста смес с леко карамелен цвят от кафявата захар. Смиламе почистените предварително орехови ядки и разбъркваме с шпатула или лъжица, без да разбиваме.
Застиламе тава с хартия за печене и изливаме гъстата смес, заглаждаме да се разстели равномерно. Белим и почистваме ябълките, после ги режем на тънки парченца.
Редим ябълките отгоре върху кашата плътно едно зад друго. Ръсим отгоре с останалата 1 с.л. кафява захар.
Печем в леко загрята предварително фурна. Изпичаме ябълковия сладкиш на 170-180 градуса за 30 мин. Вече готов го вадим и сервираме, нарязан на парчета. Да ви е сладко!