Пълнен пилешки джоб

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15927163
07/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца806
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож направете дълбок прорез в пилешките гърди, но без да стигате до края.

Овкусете месото със сол и смлян черен пипер. Нарежете моцарелата на дебели парчета. Сложете от тях в образувалия се джоб и забодете с клечка за зъби. Разбийте яйцето с кухненска тел.

Пригответе си в две чинии бяло и царевично брашно. Оваляйте пилешкия джоб първо в бялото брашно. Потопете го в разбитото яйце и оваляйте в царевично брашно. Намаслете тавичка със зехтин.

Сложете джоба, полейте със струйка зехтин. Изпечете пълнения пилешки джоб на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор до получаване на златиста, хрупкава коричка. Поднесете със салата по желание!

Може да сервирате парчета от пълнения пилешки джоб поляти с гъбен сос, както се вижда на една от снимките!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар