Моето сполучливо имамбаялдъ

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
08/09/2019
"Скоростта, с която гостите опразват чиниите е правопропорционална на това, колко сполучливо се е получила гозбата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо630
  • Преглеждания за месеца630
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се обелва част от кората ом по дължина. Да станаткато на ивици.

На всеки патладжан се прави и прорез по дължина, в който после ще се сложи и от плънката.

Патладжаните се слагат в купа с подсолена вода, за да се отстрани горчивината им. След около десет минути се изваждат и подсушават.

В тиган се загрява мазнина и патладжаните се изпържват в нея. Слагат се върху кухненска хартия, за да се отнеме част от мазнината, след което се прехвърлят в тава.

В същата мазнина (ако е необходимо се налива още малко) се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и чушки. След като омекнат към тях се прибавят нарязаните на дребно или пасирани домати.

Сосът се овкусява със сол, захар, черен пипер и половин връзка магданоз, а след като се сгъсти с него се напълват патладжаните.

Ако има останал сос, той се разпределя отстрани в тавичката. За разкош сложих отстрани няколко чорбаджийски чушки, но това не е задължително.

Ястието се слага във фурната и се пече около 40-50 минути на 180 градуса. Сервира се поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар