Печена скумрия с ориз и зеленчуци на фурна

Мария СимоваМария СимоваГуру110657104813
08/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • скумрия - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • подправка за риба - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, като отстраните вътрешностите, главите и перките, измийте и нарежете на желаните от вас парчета и оставете да се прецеди.

Подредете парчетата риба в тава, посолете и поръсете с черен пипер и залейте с лимоновия сок.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек златист загар.

Докато рибата се пече, запържете за кратко нарязаните на ситно лук и чушка, моркова, нарязан на тънки колелца в разтопеното в олио масло. Добавете ориза и комбинираната подправка за риба и запържете за кратко.

Разпределете пържените зеленчуци с ориз в тавата върху печената риба. Прибавете обеления и нарязан на малки кубчета домат, налейте 3 ч.ч. гореща вода, разбъркайте леко и поставете тавата в нагрятата фурна.

Печете до готовност на ориза, извадете тавата и я завийте с алуминиево фолио, за да се задуши ястието за около 10-15 минути, сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар