Печена скумрия с ориз и зеленчуци на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
08/09/2019
"Когато става дума за печена скумрия с ориз и зеленчуци на фурна, пригответе повече "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 523
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, като отстраните вътрешностите, главите и перките, измийте и нарежете на желаните от вас парчета и оставете да се прецеди.

Подредете парчетата риба в тава, посолете и поръсете с черен пипер и залейте с лимоновия сок.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек златист загар.

Докато рибата се пече, запържете за кратко нарязаните на ситно лук и чушка, моркова, нарязан на тънки колелца в разтопеното в олио масло. Добавете ориза и комбинираната подправка за риба и запържете за кратко.

Разпределете пържените зеленчуци с ориз в тавата върху печената риба. Прибавете обеления и нарязан на малки кубчета домат, налейте 3 ч.ч. гореща вода, разбъркайте леко и поставете тавата в нагрятата фурна.

Печете до готовност на ориза, извадете тавата и я завийте с алуминиево фолио, за да се задуши ястието за около 10-15 минути, сервирайте.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар