Начин на приготвяне
В тенджера се сипва повече вода да заври. Добавят се спагетите, като периодично се разбъркват и се варят според указанията на пакета.
Отцеждат се и се измиват със студена вода. Оставят се в гевгира.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват.
Камбата се измива и почиства от семките. Нарязва се на кубченца. Бамята се нарязва на колелца. Пресният колбас се нарязва на кубченца.
В тиган се слага олио да загрее. Добавят се нарязаните зеленчуци, за да се запържват. Към тях се добавя малко захар, за да убие киселинността от кетчупа.
Добавя се малко от течността на бамята, за да се задушат леко зеленчуците.
Добавя се домашния кетчуп и колбасът. Овкусява се със сол и черен пипер.
Когато сосът за паста заври, е готов. Отцедените спагети се сипват в тенджерата, в която са варени.
Готовият сос се прибавя към тях и се разбърква.
Тези спагети с колбас и домашен кетчуп се приготвят бързо и са много вкусни.