Начин на приготвяне
Издълбаваме тиквичките и заедно с лука които го нарязваме на ситно задушаваме в мазнина. Прибавяме последователно почистения и измит ориз, нарязаните на дребно домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.
Оставяме така докато оризът поеме водата. След това сваляме сместа от огъня и разбъркваме с колбаса, черния пипер. След като е готова сместа пълним тиквичките.
Нареждаме в тенджера, поръсваме с настъргания кашкавал, заливаме с малко топла вода и поставяме във фурна да се пекат до готовност.
През това време слагаме в тиган брашното и на затоплен котлон разбъркваме, докато се запече леко.
Разбиваме жълтъците на яйцата с киселото мляко и препеченото брашно, като прибавяме и соса на ястието.
С този сос заливаме пълнените тиквички при поднасянето им.
Пълнените тиквички с колбас и сос са готови.