Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с колбас и сос

Пълнени тиквички с колбас и сос

Пълнени тиквички с колбас и сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Пълнени тиквички в сос Вкусно, много вкусно!"

Необходими Продукти

  • колбас - 400 г
  • тиквички - 1 кг
  • ориз - 1/4 ч.ч
  • масло - 1/2 ч.ч. растително
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбаваме тиквичките и заедно с лука които го нарязваме на ситно задушаваме в мазнина. Прибавяме последователно почистения и измит ориз, нарязаните на дребно домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.

Оставяме така докато оризът поеме водата. След това сваляме сместа от огъня и разбъркваме с колбаса, черния пипер. След като е готова сместа пълним тиквичките.

Нареждаме в тенджера, поръсваме с настъргания кашкавал, заливаме с малко топла вода и поставяме във фурна да се пекат до готовност.

През това време слагаме в тиган брашното и на затоплен котлон разбъркваме, докато се запече леко.

Разбиваме жълтъците на яйцата с киселото мляко и препеченото брашно, като прибавяме и соса на ястието.

С този сос заливаме пълнените тиквички при поднасянето им.

Пълнените тиквички с колбас и сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: