Пълнено пиле с лук и гъби

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач185493562
10/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо781
  • Преглеждания за месеца781
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. /1.3 - 1.5 кг/
  • печурки - 400 гр. култивирани
  • лук - 2 глави кромид
  • зелен лук - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • червени чушлета - 4 бр., люти или не - по ваше желание
  • слънчоледово масло - 5 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. накълцан
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се осолява и натрива с червен пипер и олио отвън и отвътре.

Печурките се нарязват на филийки, лукът /кромид и зелен/ - на не много ситно, чушлетата, след като се почистят от семките. се нарязват на ситно.

Гъбите, зеленчуците, сол, и подправките се задушават в мазнината за 3-4 мин. Добавя се сокът на лимона.

След това сместа се напълва плътно в пилето и се запечатва с кората на лимона.

Пълненото пиле се поставя в огнеупорна стъклена тенджера с капак

за 1 час във фурната, загрята на 180°C, заедно с кафяна чашка вода.

За хубава коричка пълненото пиле с лук и гъби се запича още десетина минути на 200°C без капак, докато ви хареса.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
ароматно и вкусно пиле, хубава рецепта
0
0