Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с дробчета и гъби

Пълнено пиле с дробчета и гъби

Пълнено пиле с дробчета и гъби
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Ястие, с което да съберете семейството около трапезата с повод или без"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • пилешки дробчета - 150 г
  • лук - 2 глави
  • мариновани гъби - 1 консерва
  • ориз - 150 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • олио
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, гъбите и дробчетата на ситно. Загрейте малко мазнина и запържете лука. Добавете ориза и разбъркайте. Щом оризът промени леко цвета си, сложете гъбите и дробчетата

Разбъркайте и оставете да се запържи. Овкусете със сол и подправките. Сипете топлата вода и оставете на огъня докато водата се изпари. Оризът трябва да е почти готов. Почистете и посолете пилето отвътре и отвън.

С пръсти внимателно отлепете кожата на пилето, на гръбнака и бутчетата, докъдето е възможно.

Напълнете търбуха на пилето и мястото между кожата и месото. Сложете пилето в плик и отрежете двете ъгълчета на плика.

Завържете и печете пълненото пиле в загрята фурна на 200 градуса около 2 часа. От пилето в тавичката се стича мазнина.

Може да я използвате като половин час преди да извадите пилето, сложите картофи и моркови около плика.

Пълненото пиле с дробчета и гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: