Начин на приготвяне
Нарежете лука, гъбите и дробчетата на ситно. Загрейте малко мазнина и запържете лука. Добавете ориза и разбъркайте. Щом оризът промени леко цвета си, сложете гъбите и дробчетата
Разбъркайте и оставете да се запържи. Овкусете със сол и подправките. Сипете топлата вода и оставете на огъня докато водата се изпари. Оризът трябва да е почти готов. Почистете и посолете пилето отвътре и отвън.
С пръсти внимателно отлепете кожата на пилето, на гръбнака и бутчетата, докъдето е възможно.
Напълнете търбуха на пилето и мястото между кожата и месото. Сложете пилето в плик и отрежете двете ъгълчета на плика.
Завържете и печете пълненото пиле в загрята фурна на 200 градуса около 2 часа. От пилето в тавичката се стича мазнина.
Може да я използвате като половин час преди да извадите пилето, сложите картофи и моркови около плика.
Пълненото пиле с дробчета и гъби е много вкусно.