Меки ябълкови кексчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак272412931
09/09/2019
"Вместо един цял кекс, пригответе много малки меки ябълкови кексчета, за да няма обидени и такива, които не са успели да ги опитат "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 284
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата165
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Залейте ги с лимоновия сок. Объркайте добре.

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав и гладък крем. Към разбитата смес изсипете киселото мляко и на струйка излейте разтопеното и леко охладено краве масло.

В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и канелата.

На порции прибавяйте от сухата смес в течната, като бъркате с лъжица.

Подмажете и набрашнете големи гнезда от форми за мъфини. Изсипете до половината от кексовата смес във всяко, а отгоре сложете от нарязаните ябълки.

Поръсете с щипка кафява захар.

Изпечете кексчетата на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Извадете готовите ябълкови мъфини и топли ги намажете с кайсиев мармалад разреден с 1-2 с.л. вода.

Охладете на решетка меките ябълкови кексчета!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар