Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Залейте ги с лимоновия сок. Объркайте добре.
В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав и гладък крем. Към разбитата смес изсипете киселото мляко и на струйка излейте разтопеното и леко охладено краве масло.
В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и канелата.
На порции прибавяйте от сухата смес в течната, като бъркате с лъжица.
Подмажете и набрашнете големи гнезда от форми за мъфини. Изсипете до половината от кексовата смес във всяко, а отгоре сложете от нарязаните ябълки.
Поръсете с щипка кафява захар.
Изпечете кексчетата на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.
Извадете готовите ябълкови мъфини и топли ги намажете с кайсиев мармалад разреден с 1-2 с.л. вода.
Охладете на решетка меките ябълкови кексчета!
Да ви е сладко!