Пълнени чушки с агнешка кайма

RadkaRadkaНовак6
09/09/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Започва се с каймата, слага се в тиган с капак на бавен огън. Разбърква се периодично, докато стане на трохи, слага се сол и 1 ч.л. червен пипер.

Когато каймата е готова, се изкарва от тигана, и се оставя на страна. Моята кайма е домашна и пусна повече мазнина, затова аз махам голяма част от нея, преди да продължа в същия тиган.

Запържват се лукът и морковът до омекване, добавя се нарязаната чушка, когато омекне и чушката се слагат нарязаните на ситно домати, които предварително са обелени. Прибавят се подправките.

След като е готова сместа, се слага измитият ориз, каймата и 1 ч.ч вода. Периодично се долива още вода, сместа се готви до полусготвен ориз.

Предварително почистените от дръжките чушки се пълнят и се нареждат в тава, добавя се вода до половината на пълнените чушки и се пекат във фурна, загрята на 150°С с вентилатор или 170°С без вентилатор за около 45 минути.

Да ви е сладко с тези пълнени чушки с агнешка кайма.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар