Начин на приготвяне
Задушете нарязания на ситно лук с олиото и 1 ч.ч. вода, докато лукът поомекне.
Обелете и настържете доматите, прибавете ги към тях.
След като ястието поври около 5 минути, прибавете размитото предварително препечено брашно в студена вода.
Ако е нужно, добавете топла вода към ястието, трябва да добие гъстотата на яхния, посолете и поръсете черен пипер на вкус.
Чукнете яйцата едно по едно в заврялата яхния, затворете капака на съда и варите за около 10 минути, без да бъркате, за да не се пръснат яйцата.
След уреченото време разбъркайте яхнията с яйца, прибавете 1 ч.л. оцет и ситно нарязания магданоз и разбъркайте.
Свалете ястието от котлона и оставете при затворен капак, за да се задуши.
Сервирайте с лъжичка кисело мляко!