Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с яйца и зелен лук

Яхния с яйца и зелен лук

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Яхния с яйца и зелен лук
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка (5 - 6 бр.)
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 2 бр. настъргани
  • черен пипер - на вкус млян
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 5 с.л. препечено
  • яйца - 8 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязания на ситно лук с олиото и 1 ч.ч. вода, докато лукът поомекне.

Обелете и настържете доматите, прибавете ги към тях.

След като ястието поври около 5 минути, прибавете размитото предварително препечено брашно в студена вода.

Ако е нужно, добавете топла вода към ястието, трябва да добие гъстотата на яхния, посолете и поръсете черен пипер на вкус.

Чукнете яйцата едно по едно в заврялата яхния, затворете капака на съда и варите за около 10 минути, без да бъркате, за да не се пръснат яйцата.

След уреченото време разбъркайте яхнията с яйца, прибавете 1 ч.л. оцет и ситно нарязания магданоз и разбъркайте.

Свалете ястието от котлона и оставете при затворен капак, за да се задуши.

Сервирайте с лъжичка кисело мляко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: