Хрупкав паниран карфиол на розички

10/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • сол
  • яйца - 4 - 5 бр. жълтъци
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето, че дойде и времето на карфиола, особено доволна съм, понеже го обожавам.

Накъсвам 1 глава карфиол на розички и ги бланширам в леко подсолена вода за кратко.

Отцеждам парчетата, потапям ги последователно в разбити жълтъци, брашно и отново жълтъци и панирам в нагорещено олио до златисто.

Излишната мазнина от панирания карфиол отнемам, като ги подреждам на кухненска хартия.

Сервирам хрупкавия паниран карфиол с млечно чеснов сос, с копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар