Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички.
Смесете в купа брашното, солта, водата и жълтъка - трябва да получите гъста каша. Потопете и намажете с нея розичките, след което ги подредете в тава покрита с хартия за печене.
Печете карфиола на фурна, предварително загрята на 160 градуса, за 30 мин.
Разтопете маслото на среден огън. Добавете към него предварително скълцани скилидките чесън. Оставете за 30 сек. и добавете меда, чили соса и соевия сос. Разбъркайте и снемете от огъня.
Веднага щом извадите панирания карфиол от фурната, го залейте с пикантната смес. Разбъркайте добре, за да могат всички розички да се овкусят с нея.
За още по-добър ефект поднесете панирания чили карфиол на фурна с едно или няколко домашни люти чушлета!