Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран карфиол на фурна

Паниран карфиол на фурна

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Паниран карфиол на фурна
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
24/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Апетитен паниран карфиол, поднесете с чуден дип"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1/2 глава
  • галета - 1/2 ч.ч. (или хлебни трохи)
  • твърдо сирене - 50 г смляно (пармезан или пекорино)
  • яйца - 1 бр.
  • пушен червен пипер
  • олио - за намазване
  • сух чесън
  • сушени домати - няколко бр.
  • заквасена сметана - 150 г
  • пресен копър
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме заедно трохите, малко сух чесън, черен пипер, пушен червен пипер и сиренето.

Измитият и накъсан на малки розички карфиол потапяме последователно в разбитото яйце и така приготвената панировка.

Поставяме ги върху решетка, предварително намазана с мазнина и самата решетка поставяме в тава.

Печем за около 15-20 мин. до получване на златист загар.

Приготвяме дип от заквасена сметана, която пасираме заедно със сушените домати, малко сол, сух чесън и пресен копър и в него топваме апетитния карфиол.

Панираният карфиол на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: