Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Последователно на тънка струя към тях прибавете олиото, натуралния сок и млякото.
Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте.
Прибавете ги към яйчената смес при непрекъснато бъркане с шпатула - до гладка смес.
Намаслете тава с малко масло и поръсете с малко брашно, сипете сместа в нея равномерно.
Обелете и нарежете прасковите на тънки филийки и ги подредете върху сместа.
Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете кекса с праскови за около час.
Поръсете горещия прасковен кекс с пудра захар.
По подобен начин можете да си приготвите и вкусен кекс с ябълки или кекс с кайсии.
Коментари