Прасковен кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"С прасковите винаги правим много хубави десерти точно като този плодов кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 190 мл
  • сок от праскови - 200 мл натурален
  • прясно мляко - 160 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • праскови - 3 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Последователно на тънка струя към тях прибавете олиото, натуралния сок и млякото.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте.

Прибавете ги към яйчената смес при непрекъснато бъркане с шпатула - до гладка смес.

Намаслете тава с малко масло и поръсете с малко брашно, сипете сместа в нея равномерно.

Обелете и нарежете прасковите на тънки филийки и ги подредете върху сместа.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете кекса с праскови за около час.

Поръсете горещия прасковен кекс с пудра захар.

По подобен начин можете да си приготвите и вкусен кекс с ябълки или кекс с кайсии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Кексът е божествен, много приятен, ароматен и вкусен!
25.03.2020 13:55