Прасковен кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
12/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"С прасковите винаги правим много хубави десерти точно като този плодов кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 190 мл
  • сок от праскови - 200 мл натурален
  • прясно мляко - 160 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • праскови - 3 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Последователно на тънка струя към тях прибавете олиото, натуралния сок и млякото.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте.

Прибавете ги към яйчената смес при непрекъснато бъркане с шпатула - до гладка смес.

Намаслете тава с малко масло и поръсете с малко брашно, сипете сместа в нея равномерно.

Обелете и нарежете прасковите на тънки филийки и ги подредете върху сместа.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете кекса с праскови за около час.

Поръсете горещия прасковен кекс с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Кексът е божествен, много приятен, ароматен и вкусен!
25.03.2020 13:55