Начин на приготвяне
Прасковите се отцеждат от сока и се нарязват на кубчета.
Бадемите се смилат с блендер. Маслото се разтопява и се оставя да изстине. В купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, захарта и ваниловата захар.
Добавят се яйцето и маслото и се омесва тесто.
Във форма за торта с диаметър 26 см се поставя хартия за печене и леко се намазнява.
Върху хартията за печене се слага половината тесто за пай и се разточва много тънко, след което се набожда с вилица.
Отгоре се разпределят бадемите и прасковите, след което се покриват с останалите трохи.
Прасковеният сладкиш се пече в загрята на 200 °C фурна за около 50 мин, като последните 15 мин се покрива с фолио, за да не изгори отгоре.
Когато е готов плодовият пай, се поднася поръсена с пудра захар и предварително разбитата сметана на твърд сняг.
Много вкусен прасковен пай.
Да ви е сладко!