Начин на приготвяне
За да приготвите този десерт с праскови, трябва да смесете брашното, 2 с.л. захар, сол и ванилена захар.
Добавете нарязаното на кубчета масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.
Прибавете заквасената сметана, оформете тестото на топка и го приберете в хладилника.
Нарежете прасковите на резени, прибавете 2 с.л. захар, нишестето и лимоновата кора и внимателно разбъркайте.
Смелет бадемите или ги натрошете на дребно.
Разточете тестото върху хартия за печене на кръг, разпределете прасковите, поръсете с бадемите и загърнете краищата навътре.
Намажете тестото с жълтъка и печете плодовия тарт в предварително загрята фурна на 200°C за около 25 минути.
Извадете, поръсете с лимоновия сок и оставете да се охлади сладкиша с праскови.
По желание сервирайте и топка ванилов сладолед към неустоимия прасковен тарт.