Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кълцано кьопоолу с орехи

Кълцано кьопоолу с орехи

Кълцано кьопоолу с орехи
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"За някои е просто кьопоолу, на за тези, които разбират, това е истински шедьовър"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • червен пипер - 3 бр.
  • зелен пипер - 4 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч (смлени)
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кълцаното кьопоолу с орехи патладжанът и чушките се изпичат и обелват.

Слагат се да се изцеждат, а когато хубаво са отцедени, се нарязват на ситно.

Орехите се смилат или се счукват заедно със чесъна.

Смесвате хубаво орехите, чесъна, патладжана и чушките.

Овкусявате със сол и олио, по желание може да загреете олиото, да не е сурово. Въпрос на вкус е.

След като хубаво объркате кьопоолуто сервирате гарнирано с магданоз.

Това е една много вкусна лятна разядка, подходяща и за студена ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: