Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постна баница с лук и спанак

Постна баница с лук и спанак

Постна баница с лук и спанак
Снимка: Потребител#228855
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ако има състезание за най-вкусна постна баница, тази определено ще е сред фаворитите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр. готови фини (400 г)
  • лук - кромид - 500 г изчистен
  • спанак - 350 г (фин, от замразения)
  • олио - 50 мл 5 с.л. и за запържване на лука
  • сол - 10 г /1 с.л./
  • джоджен - по желание
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци, след което се запържва за 10-тина мин с олиото до омекване.

Добавя се спанакът, солта и джоджена по желание, като се пържи още 5 мин.

Отмества се от котлона да изстине до температура да може да се пипа с голи ръце.

Корите се мажат по дължина с плънката и се навиват на рула, като плънката се маже на първата кора, свива се на руло, маже се и втората кора и първото руло се загъва във втората кора на руло. 2 кори на едно руло с равномерна плънка.

Намазнява се тава и се нареждат по желание - на единични малки вити банички или голяма.

Полива се баницата със 100 мл вода.

Постна баница с лук и спанак се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса до зачервяване - около 25- 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: