Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Постна баница със спанак и домати

Постна баница със спанак и домати

Постна баница със спанак и домати1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусна баница с домати и спанак за хората, които спазват пост или просто не са почитатели на месото - хапваме сладко, сладко и ви черпим едно парче"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • домати - 1 бр. средно голям
  • лук - 2 големи глави
  • чесън - 4 скилидки
  • кори за баница - 1 бр. фини точени
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
  • вода - 50 мл /за задушаването/
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте спанака. Нарежете го на едро. Измийте и нарежете на кубчета лука, отделно домата, чесъна на ситно.

В дълбок тиган изсипваме олиото и добавяме чесъна и лука да се задушат.

След като се задушат, добавяме спанака, доматите, водата и подправките.

Разбъркваме от време на време /ако използваме замразен спанак, не слагаме вода/.

След като са готови, сваляме от огъня.

Върху приготвените кори наръсваме от сместа и малко от сосчето, което остава в тигана. Навиваме на рехаво руло и подреждаме в тавичката. Отгоре поливаме с останалото сосче.

Накрая заливаме с бирата.

Печем постната баница в предварително загрята на 240 градуса фурна.

Постната баница със спанак и домати е много вкусна и е подходяща за хора, които постят.

Да ви е сладко с тази вита баница!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: