Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Постна баница с гъби и спанак

Постна баница с гъби и спанак

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Постна баница с гъби и спанак
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Постната баница с гъби и спанак твърде вкусна, за да не я опитате съвсем скоро"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 7 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 100 г
  • спанак - 150 г пресен
  • олио - 1 с.л. + за намазване на корите
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна и ги запържете в 1 с.л. олио.

Прибавете нарязаните гъби и задушавайте за около 10 минути.

Добавете нарязания спанак, разбъркайте, прибавете подправките и задушавайте, докато течността се изпари.

Оставете плънката за баницата със спанак да изстине леко.

Вземете точените кори, намажете една от тях с олио, сложете от плънката на късата страна, навийте на руло и го прехвърлете в намазаната с олио тава.

По същия начин навийте и останалите кори.

Намажете баницата отгоре с олио и печете в предварително загрята на 190°С фурна за около 20-25 минути.

Постната баница с гъби и спанак е много вкусна.

Ако сте на пости, тук сте на правилното място - рецептите за постна баница са много и можете да си избирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: