Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.
В киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипваме в яйчената смес.
Добавя се натрошено сирене, нарязана на ситно моцарела и парченца студено масло.
Сипват се двата вида брашно и с вилица се разбърква баницата на гъста каша.
Върху хартия за печене сипваме в тавичка 24 см диаметъра, отгоре се заравнява и поръсваме сусам.
Печем мързеливата баница в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути, докато забита клечка за зъби излезе суха.
Сервираме кето баницата с кисело мляко за закуска.
Ако искате тънка талия, това е вашата нисковъглехидратна баница - вкусна, здравословна, нисковъглехидратна и без брашно!