Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Нисковъглехидратна мусака с тиквички

Нисковъглехидратна мусака с тиквички

Нисковъглехидратна мусака с тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Много вкусна мусака, която може да похапнете без угризения"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 300 - 350 г
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
  • кимион
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите тиквички се нарязват на кубчета, лука нарежете на ситно.

В тенджерка с олио задушете лука и чесъна да омекнат.

Добавете тиквичките и поръсете с малко сол .Оставете да се изпари леко водата и прибавете парченца от каймата.

Разбърква се да стане на трохи и поръсвате с червен пипер. Сипва се малко вода и овкусявате с подправки.

Прехвърля се в подходяща тава и печете в загрята фурна на 180 градуса или докато изври водата.

Извадете тавата и заливате с разбитите яйца, смесени с киселото мляко, и връщате във фурната да се зачерви.

Извадете, леко охладете и нарежете на квадрати.

Мусаката се сервира поръсена с нарязан магданоз.

Нисковъглехидратната мусака с тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: