Начин на приготвяне
Измитите тиквички се нарязват на кубчета, лука нарежете на ситно.
В тенджерка с олио задушете лука и чесъна да омекнат.
Добавете тиквичките и поръсете с малко сол .Оставете да се изпари леко водата и прибавете парченца от каймата.
Разбърква се да стане на трохи и поръсвате с червен пипер. Сипва се малко вода и овкусявате с подправки.
Прехвърля се в подходяща тава и печете в загрята фурна на 180 градуса или докато изври водата.
Извадете тавата и заливате с разбитите яйца, смесени с киселото мляко, и връщате във фурната да се зачерви.
Извадете, леко охладете и нарежете на квадрати.
Мусаката се сервира поръсена с нарязан магданоз.
Нисковъглехидратната мусака с тиквички е готова.