Начин на приготвяне
Изчистете и попарете спанака. Може и да не го режете.
В дълбока купа настържете на едро ренде тиквичката, кашкавала и сиренето. Прибавете спанака, накълцания чесън, обезкостените маслини, размекнатото краве масло.
Угасете содата бикарбонат с киселото мляко и ябълковия оцет и добавете. Разбъркайте.
Сложете солта, разбитите с вилица белтъци и кокосовото брашно. Отново разбъркайте и оставете сместа за около 5 мин.
Кокосовото брашно ще абсорбира течностите и ще се получи гъста кексова смес.
В тава с незалепващо покритие намазнена със зехтин, изсипете сместа и загладете.
Нарежете зелената пиперка на шайбички и нахвърляйте отгоре.
Поръсете със слънчогледовото семе.
Печете запеканката на 190 градуса до порозовяване.
Пролетната нисковъглехидратна запеканка е готова.