Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Пролетна нисковъглехидратна запеканка

Пролетна нисковъглехидратна запеканка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пролетна нисковъглехидратна запеканка
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна запеканка за онези, които знаят, че пътят към перфектната фигура минава през нисковъглехидратната диета"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г пресен
  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 5 бр. (само белтъците)
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 10 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 30 мл + още за подмазване на тавата
  • зелени пиперки - 1 бр. (сиврия)
  • слънчогледово семе - 1 - 2 с.л. белено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и попарете спанака. Може и да не го режете.

В дълбока купа настържете на едро ренде тиквичката, кашкавала и сиренето. Прибавете спанака, накълцания чесън, обезкостените маслини, размекнатото краве масло.

Угасете содата бикарбонат с киселото мляко и ябълковия оцет и добавете. Разбъркайте.

Сложете солта, разбитите с вилица белтъци и кокосовото брашно. Отново разбъркайте и оставете сместа за около 5 мин.

Кокосовото брашно ще абсорбира течностите и ще се получи гъста кексова смес.

В тава с незалепващо покритие намазнена със зехтин, изсипете сместа и загладете.

Нарежете зелената пиперка на шайбички и нахвърляйте отгоре.

Поръсете със слънчогледовото семе.

Печете запеканката на 190 градуса до порозовяване.

Пролетната нисковъглехидратна запеканка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: