Миди с водорасли и мариновани тиквички

15/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр. жълти
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
  • миди - 300 - 350 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • копър и лучена трева за овкусяване
  • дафинов лист
  • бял пипер
  • морски водорасли - 100 - 150 г
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязвам тиквичките на пръчици и овкусявам с нарязаните чесънчета сол, малко зехтин, копър, бял пипер, сока на лимон, оставям настрана около час-два да се мариноват (можете да ги мариновате и от предния ден и да поставите в хладилника).

Почиствам мидите и сварявам, като добавям в тенджера чаша вино с дафинов лист с малко зехтин, 1 скилидка чесън и морските водорасли.

Когато са готови, ги почиствам от черупките. Приготвям тиквичките, като ги задушавам с марината в тиган на слаб котлон за около 5 минути (често не ги задушавам, сервирам с марината), овкусявам с лимон и копър.

След готовност сервирам мидите с водорасли, като първо в чинията поставям тиквичките и върху тях почистените сварени миди и поднасям.

Това е една чудесна рецепта за здравословно и диетично хранене.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар