Замразени чушки за пълнене

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор278851712
16/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 741
  • Преглеждания за месеца7333
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушки - 50 бр.
  • вода
  • сол - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нужни са ви найлонови торбички - 5 бр.

Почистете чушките от семенната част. Измийте ги добре под течаща вода.

Загрейте вода в голяма тенджера и сложете 1-2 с.л. сол.

Щом водата заври, сложете няколко чушки. Бланширайте ги за няколко минути, докато променят цвета си.

Наредете ги в тава с отвора надолу, за да се отцеди всичката вода.

Продължете така до изчерпване на количествата.

Оставете за няколко часа да се охладят напълно.

Пригответе си найлонови торбички за еднократна употреба. Сложете в тях чушките, плътно една до друга.

Обикновено слагам по 10-12 броя в една торбичка, количество необходимо ми за едно готвене.

Поставете ги във фризера.

Преди използване размразете замразените чушки за пълнене на стайна температура или сложете за една нощ в хладилника.

На другия ден напълнете чушките с желаната от Вас плънка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
06.10.2019 20:13
Аз ги правя по друг начин,изчистени и ги слагам във фризера стоят два три дни изваждам ги и като се размразят леко ги притискам за да не ми заемат много място .Ефекта е същия като при бланширането.
0
0
Геновева
Геновева
17.09.2019 17:11
Всяка зима си приготвям замразените чушки по този начин... чудесна рецепта!
3
0