Начин на приготвяне
Нужни са ви найлонови торбички - 5 бр.
Почистете чушките от семенната част. Измийте ги добре под течаща вода.
Загрейте вода в голяма тенджера и сложете 1-2 с.л. сол.
Щом водата заври, сложете няколко чушки. Бланширайте ги за няколко минути, докато променят цвета си.
Наредете ги в тава с отвора надолу, за да се отцеди всичката вода.
Продължете така до изчерпване на количествата.
Оставете за няколко часа да се охладят напълно.
Пригответе си найлонови торбички за еднократна употреба. Сложете в тях чушките, плътно една до друга.
Обикновено слагам по 10-12 броя в една торбичка, количество необходимо ми за едно готвене.
Поставете ги във фризера.
Преди използване размразете замразените чушки за пълнене на стайна температура или сложете за една нощ в хладилника.
На другия ден напълнете чушките с желаната от Вас плънка.
Коментари