Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени замразени камби със сос

Пълнени замразени камби със сос

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Пълнени замразени камби със сос
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Да ви е вкусно с тези пълнени замразени камби със сос"

Необходими Продукти

  • камби - 6 бр.
  • ориз - 1 ч.ч. не пълна
  • кайма - 400 г
  • праз - 1 бр. лук
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • За соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйцa - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се запържва с олиото, да стане на трохи, прибавят се оризът, лукът и подправките - сол, чубрица, черен и червен пипер.

Накрая се прибавя 1/2 ч.ч. вода и се оставя малко да поври.

Камбите, както са замразени, се пълнят с каймата и пълнените камби се нареждат в танджара под налягане.

Заливат се с вода, да се покрият.

Варят се за около 10 мин. Изваждат се камбите.

Към водата от варенето се прибавя по малко като застройка разбитото яйце с брашното и киселото мляко.

Запържва се малко олио с червен пипер и се прибавя към соса.

Да ви е вкусно с тези пълнени замразени камби със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: