Шарена сладко-кисела туршия

ГеновеваГеновеваЧирак65115195
16/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 331
  • Преглеждания за месеца449
  • Преглеждания за седмицата198
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 малка глава
  • корнишони - 9 бр.
  • моркови - 6 бр.
  • зелено домати - 500 г
  • зеле - 1/2 малка зелка
  • целина с глава - 1 бр.
  • камби - 9 бр.
  • за маринатата
  • пикантен фикс - 1 бр. PIkant fix сладко - кисел на д - р Йоткер
  • вода - 1.725 л
  • оцет - 300 мл
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват. Камбите се режат на 3-4 парчета. Зелето се реже на продълговати ивици.

Главата на целината се бели и измива и се слага нарязана на парчета на дъното на бурканите. След това се подреждат корнишоните и морковите.

Накрая се слагат целите зелени домати, нарязаните камби и карфиола, разделен на розички.

След като сме подредили зеленчуците и сме напълнили бурканите отгоре, слагаме от стръковете на целината.

В дълбока тенджера си приготвяме маринатата, като сипваме 1.750 л вода, 300 мл оцет, 150 г захар и Pikant fix, разбъркваме добре и слагаме на котлона да заври.

Като заври, бъркаме сместа непрестанно в продължение на 3-4 минути.

Така приготвената смес, докато е топла, я наливаме в бурканите, затваряме с подходящи капачки и обръщаме туршията с капачката надолу за около 10 минути.

След като изстинат бурканите със сладко-кисела туршия прибираме на хладно и тъмно място.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар