Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и почистват. Камбите се режат на 3-4 парчета. Зелето се реже на продълговати ивици.
Главата на целината се бели и измива и се слага нарязана на парчета на дъното на бурканите. След това се подреждат корнишоните и морковите.
Накрая се слагат целите зелени домати, нарязаните камби и карфиола, разделен на розички.
След като сме подредили зеленчуците и сме напълнили бурканите отгоре, слагаме от стръковете на целината.
В дълбока тенджера си приготвяме маринатата, като сипваме 1.750 л вода, 300 мл оцет, 150 г захар и Pikant fix, разбъркваме добре и слагаме на котлона да заври.
Като заври, бъркаме сместа непрестанно в продължение на 3-4 минути.
Така приготвената смес, докато е топла, я наливаме в бурканите, затваряме с подходящи капачки и обръщаме туршията с капачката надолу за около 10 минути.
След като изстинат бурканите със сладко-кисела туршия прибираме на хладно и тъмно място.
Да ви е сладко!