Сос Шарон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сос Шарон1 / 2
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. само жълтъците
  • краве масло - 60 г
  • лимони - 1 бр. само сокът
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • крем от чушки - 1/3 ч.л. лют
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се слагат в купа и се разбиват на водна баня, като и постепенно се добавя парченца масло.

Сместа се бърка непрекъснато, до получаване на плътен и гладък сос.

Прибавя се предварително изцеденият сок от един лимон, след което отново се разбърква.

Прибавят се доматеното пюре и малко лют крем от чушки.

След разбъркване сосът се овкусява със сол и прясно смлян черен пипер.

Сос Шарон е подходящ за местни и рибни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: