Сос Шермула

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сос Шермула1 / 2
12/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.

Необходими Продукти

  • магданоз - 1 шепа
  • кориандър - 1 връзка само листата без дръжки + 1/2 ч.л. семена от кориандър
  • чесън - 4 скилидки, по - едро нарязан
  • червен пипер - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган пресен
  • чили - 1/2 ч.л.
  • шафран - 1 голяма щипка
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - сок от 1 лимон
  • сол - 1 ч.л. кашерна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кориандъра и магданоза и откъснете само листата - без дръжки и стъбълца.

Смесете всички съставки в кухненски робот или чопър и пасирайте заедно.

Ако нямате такива уреди, просто нарежете ситно или намачкайте нарязаните съставки продължително, като доливате зехтин.

Количеството зехтин може да се намали - зависи от вкуса ви.

Сосът е подходящ за гарниране на риба, морски дарове, месо или зеленчукови ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: