Кефтедакия - телешки кюфтенца по гръцки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак208292081
17/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата.

Настържете тиквичката на ситно ренде. Посолете и оставете за 10 мин.

В каймата добавете леко изстисканата от отделената вода настъргана тиквичка, едно яйце, две супени лъжици галета, наситнените лук и скилидки чесън.

Подправете с щипка червен и черен пипер, щипка магданоз и джоджен. Объркайте продуктите добре.

Приберете купата в хладилник за час.

В тиган загрейте слънчогледово олио. От каймата направете кюфтета, които оваляйте в брашно и леко приплескайте.

Изпържете телешките кюфтета. Извадете ги на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Поднесете кюфтетата Кефтедакия топли с купичка млечна салата дзадзики!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар