Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос за печено свинско месо

Сос за печено свинско месо

Maggy9Maggy9
Новак
15
Сос за печено свинско месо1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Прекрасен сос за свинско, който ще направи месото още по-сочно и вкусно"

Необходими Продукти

  • лук - 1 голяма глава
  • брашно - 1/4 чаша
  • бульон - 2 чаши ( телешки, зеленчуков..)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в тиган на средна степен. Добавете лука и гответе до златисто и карамелизирано, около 5 минути.

Разтворете брашното в бульона, така че да няма бучки. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Намалете топлината до средна сила, бъркайте често, оставете да къкри, докато се сгъсти, около 5 минути - в зависимост от предпочитаната от вас гъстота.

Проверете отново за сол, ако е необходимо.

Нарежете филето от свинско и сервирайте горещо със соса за месо. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: