Пухкава баница със сирене и грис

18/09/2019
"За всяка домакиня ще е въпрос на вкус да сложи на трапезата толкова вкусна баница "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като в купа се смесват разбити яйца, натрошено сирене и грис.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб да бухне и сипваме в яйчената смес, като се разбърква и прибавяме 3 с.л. олио.

Вземат се по две кори, първата се поръсва с олио, отгоре втора кора и по цялата дължина се разпределя 3-4 с.л. плънка.

Навиват се корите на руло и сгъваме на рулото на три. Нареждат се в намазана с олио тава всички оформени рулца. Остава малко от плънката, прибавяме 2-3 с.л. олио и с четка се намазва баницата отгоре.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор до златисто.

Изважда се покривам с кърпа, после сервираме за закуска!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар