Начин на приготвяне
Започнете с основата, като смелите микса ядки и сушени плодове. Трябва да се получи нещо като лепкаво тесто. Разстелете добре на дъното на голяма плоска чиния.
Киселото мялко, рикотата, смокините, ванилията и медът се блендират до получаване на гладка смес.
Накиснете желатина предварително и втечнете на водна баня.
Прибавете към сместа, разбъркайте добре и изсипете върху основата.
Разтопете шоколада на водна баня. За да втечните повече, може да добавите какаово масло.
Вариантите тук са два - или изсипете върху все още нестегналия смокинов крем, за да се получи ефект от двуцветен крем. Или приберете в хладилник, за да стегне желатинът и залейте с горещ шоколад, който ще се втвърди мигновенно.
Украсете чийзкейка с нарязани смокини.