Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички по италиански

Пълнени тиквички по италиански

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнени тиквички по италиански
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Предложат ли ви пълнени тиквички, кимайте утвърдително с глава - много са вкусни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • бекон - 80 г пресен или пушен
  • кафяви печурки - 50 - 60 г (4 - 5 бр.)
  • босилек
  • пармезан - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 бр. (малка глава)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В Италия има много варианти на приготвяне на пълнени тиквички. Ще ви споделя една вкусна рецепта на пълнени тиквички по италиански.

Първо измивам тиквичките, подсушавам и нарязвам на около 8 см дебелина парчетата, издълбавам с лъжичка всяко отрязано парче, без да стигам дъното, мариновам ги със скилидка чесън и сол, оставям настрана да се ароматизират.

Приготвям плънката на тиквичките, като първо си нарязвам бекона на дребно, лука на ситно, печурките.

Наливам зехтин в тигана, слагам бекона да се зачерви, след това добавям лука и гъбите, разбърквам и задушавам за две минутки, добавям доматите, нарязани на дребно, с издълбаната част от тиквичките.

Oставям сместа да се задушава докато се изпари течноста на тиквичките, накрая разбърквам сместа с пармезана.

Пълня тиквичките с готовата смес и слагам в загрята фурна на 220 градуса за 60 минути.

Когато са готови ги поръсвам с босилек и ако някой желае с още пармезан. Вкусни са, пригответе си ги!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: