Начин на приготвяне
Измиват се и се почистват добре зеленчуците. Тиквичките се разрязват на половини и се издълбават с лъжица.
Нареждат се в тава, като се посоляват със сол, за да се отдели излишният сок. Подсушава се отделилият се сок с домакинска хартия.
В тенджерка се загрява зехтин и се прибавя нарязаният на ситно лук. Задушава се за няколко минути и се добавят издълбаната част от тиквичките, нарязана на ситно, пиперката и подправките. Сместа се оставя да се задуши за 3-4 мин.
Прибавя се домата и шунката. Малко по-късно се прибавя и сиренето. Разбърква се добре и се сваля от огъня.
Прибавят се към сместа и двете яйца и се разбърква добре, за да придобие еднороден вид.
Пълнят се тиквичките с лъжица и се пече ястието на 200 градуса за около 40 мин.
Сервираме готовите пълнени тиквички с кисело мляко и прясна салата. Да ви е сладко!