Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички по селски

Пълнени тиквички по селски

Пълнени тиквички по селски
Снимка: Мария Георгиева
1 / 3
13/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 - 6 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чушки - 1 зелена пиперка
  • домати - 1 бр.
  • шунка - 100 г свинска
  • сирене - 250 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин
  • сминдух
  • чубрица
  • куркума - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се и се почистват добре зеленчуците. Тиквичките се разрязват на половини и се издълбават с лъжица.

Нареждат се в тава, като се посоляват със сол, за да се отдели излишният сок. Подсушава се отделилият се сок с домакинска хартия.

В тенджерка се загрява зехтин и се прибавя нарязаният на ситно лук. Задушава се за няколко минути и се добавят издълбаната част от тиквичките, нарязана на ситно, пиперката и подправките. Сместа се оставя да се задуши за 3-4 мин.

Прибавя се домата и шунката. Малко по-късно се прибавя и сиренето. Разбърква се добре и се сваля от огъня.

Прибавят се към сместа и двете яйца и се разбърква добре, за да придобие еднороден вид.

Пълнят се тиквичките с лъжица и се пече ястието на 200 градуса за около 40 мин.

Сервираме готовите пълнени тиквички с кисело мляко и прясна салата. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: