Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на едри парчета. Почистете и нарежете чушките и лука на ивици, обелете и настържете моркова.
Нагрейте олиото в тенджера с дебело дъно, добавете картофите и запържете за 5-6 минути, като периодично разбърквате, за да не покафенеят.
Прибавете нарязаните лук, чушки и настъргания морков, запържете до лека промяна на цвета им.
Поръсете с черен пипер на вкус и червения пипер, разбъркайте и налейте гореща вода, колкото да ги покрие. Варите на бавен огън до готовност на картофите.
Отделно, обелете и настържете доматите, размийте брашното в тях и добавете нарязаните на ситно чесън и джоджен. Прибавете сместа към готовото ястие при непрекъснато бъркане.
Посолете картофената яхния на вкус и след като отново заври премахнете от котлона и оставете настрани при затворен капак, за да се задуши. Сервирайте!