Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Картофена манджа с червени чушки

Картофена манджа с червени чушки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Картофена манджа с червени чушки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
19/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. големи
  • чушки - 6 бр. червени
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава голяма
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр. пресни
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едри парчета. Почистете и нарежете чушките и лука на ивици, обелете и настържете моркова.

Нагрейте олиото в тенджера с дебело дъно, добавете картофите и запържете за 5-6 минути, като периодично разбърквате, за да не покафенеят.

Прибавете нарязаните лук, чушки и настъргания морков, запържете до лека промяна на цвета им.

Поръсете с черен пипер на вкус и червения пипер, разбъркайте и налейте гореща вода, колкото да ги покрие. Варите на бавен огън до готовност на картофите.

Отделно, обелете и настържете доматите, размийте брашното в тях и добавете нарязаните на ситно чесън и джоджен. Прибавете сместа към готовото ястие при непрекъснато бъркане.

Посолете картофената яхния на вкус и след като отново заври премахнете от котлона и оставете настрани при затворен капак, за да се задуши. Сервирайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: