Веган пай със смокини

19/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно от спелта - 1.5 ч.ч. пълнозърнесто
  • кокосово масло - 4 с.л.
  • зехтин - 12 с.л.
  • вода - 20 - 30 мл студена
  • кокосова захар - 2 с.л.
  • смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа изсипете всички съставки освен смокините.

С ръце омесете леко ронливо тесто*, което обаче може да се събере на топка и да се разточи.

Разточете тестото до дебелина 5 мм и покрийте формичка за пай с размери 20 сантиметра.

Разрежете смокините на 2 и ги аранжирайте върху тестото.

От излишъка, който ви остане от тестото изрежете формички и подредете отгоре.

Печете пая в предварително загрята на 175°С фурна за около 45 минути.

* Ако тестото е прекалено ронливо добавете още малко вода.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар