Вкусни блини с брашно от елда

Румяна С.Румяна С.
Чирак
65
30
100
20/09/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Добавяме брашното, бакпулвера и млякото и разбъркваме до получаване на гладко тесто.

Загряваме тигана с малко масло /или зехтин/и слагаме по една чаена или супена лъжичка от сместа, за направата на малки или по-големи блини.

Когато се появят мехурчета на повърхността и основата е златиста, обръщаме блините да се запекат и от другата страна.

Можем да ги хапваме с каквото пожелаем - сладко, сиренце, плодове.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар