Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Вкусни питки с брашно от елда

Вкусни питки с брашно от елда

Вкусни питки с брашно от елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Ако сте на вълна здравословно хранене, не е необходимо да спирате хляба"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1.5 ч.ч.
  • ленено семе - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме чаша брашно от елда и бялото брашно. Ленено семе се смила в машинка за кафе и добавяме в купата.

Сипва се олиото, водата, солта и с вилица се разбърква на каша. Когато това стане трудно, се замесва с ръце на твърдо тесто. Оставя се в купа, покрита с фолио, за 15-20 минути, тестото да си почине.

Готовото тесто се разделя на 5 равни части и всяка се оформя с пръсти на питки с големина на малка чинийка.

Загрява се грил тиган или скара, намазани леко с мазнина. Печем от двете страни питките до зачервяване.

Топли се поднасят с пресни зеленчуци и домашно овче сирене.

Вкусни и здравословни, струва си да се приготвят!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: