Начин на приготвяне
В купа си слагаме брашното от елда. В друга купа смесваме киселото мляко с бакпулвера и разбъркваме, докато шупне.
Добавяме котидж сиренето и краве сиренето и разбъркваме. След това изсипваме всичко при брашното.
Добавяме яйцата, зехтина и подправките и омесваме тесто. Тестото е лепкаво, но не се притеснявайте.
Включете фурната на 180 °C. Застелете тава с хартия за печене и я намажете със зехтин. С помощта на лъжица за сладолед взимайте от сместа и подреждайте в тавата, като е добре да мокрите лъжицата за по-лесно излизане на топките.
След това намажете с помощта на четка топките хляб с елда с разбитите жълтъци и поръсете със сусам.
Печете до приятен и златист загар. Времето за печене на тези по-здравословни хлебчета зависи от фурната ви. При мен отне около 15 минути. Да ви е сладко!
В цялата смес за вкусни хлебчета от елда има 137 г протеин, а в едно хлебче има 112 калории, 10 г въглехидрати, 6 г протеин и 5 г мазнини.
Вижте още идеи какво да приготвите с брашно от елда, както и разберете целия хранителен състав на елдата.